Συστατικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεκιν παουντερ
1 κγ μαγειρική σόδα 
1/4 κγ αλάτι 
1 φλιτζάνι γιαουρτι
4 μεσαία μήλα καθαρισμένα, και ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Κρέμα της Επικάλυψη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι κρύο βούτυρο

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Βουτυρώστε ένα ταψί 20χ30εκ.
Ξεφλουδίστε, βγάλτε τον πυρήνα και ψιλοκόψτε τα μήλα. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού στα μήλα, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και αφηστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ μίξης χτυπήστε το βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν σωστά.
Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια, και χτυπήστε μέχρι να γίνουν κρεμώδες.
Βάλτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι μαζί. Προσθέστε αυτά στο μείγμα αυγών εναλλάξ με την ξινή κρέμα. Χτυπήστε το μείγμα μετά από  κάθε προσθήκη αλεύρι και ξινή κρέμα αφού πρώτα ενσωματωθεί κάθε ένα που πρόσθετε τε. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα μήλα
Απλώστε το μισό μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Απλώστε την μισή κρέμα της επικάλυψης*  πάνω από το μείγμα. Τοποθετήστε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από την κρέμα της επικάλυψης , και μετά απλώστε την άλλη μισή κρέμα επικάλυψης
Ψήνετε στους 180 βαθμούς και αφήστε μετα να κρυώσει.

Οδηγίες για το μείγμα της Επικάλυψης*
Τοποθετήστε όλα τα συστατικά  σε ένα μεσαίο μπολ, και τρίψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι το βούτυρο να διανεμηθεί καλά στο μείγμα.

credit to

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο Κεικ με Φυστικοβούτυρο
Επόμενο άρθροΣνίτσελ πικάντικο και απίστευτα τραγανό