Υλικά

320 γρ αλεύρι
125 γρ βούτυρο
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
200 γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο (5 κ.σ.)
20 γρ κακάο σε σκόνη
1,5 κουτ.γλ κανέλα
1 κουτ σόδα
1 κουτ αποξηραμένο τζίντζερ
1/3 κουτ. κάρδαμο
1/3 κουτ. μοσχοκάρυδο
50 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε ζάχαρη και το κακάο και ανακατέψτε
Ρίξτε το γάλα και προσθέστε το βούτυρο και βάλτε το σε μετρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί ώστε να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Βγάζω την κατσαρολά από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει τελείως

Παιρνω μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με τρύπα στο κέντρο, αλείφω τη φόρμα με βουτύρο
και στρωνω με λαδόκολλα ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρέσει το κέικ
Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα
Τώρα τα ασπράδια αυγών πρέπει να διαχωριστούν προσεκτικά από τους κρόκους και αφηνουμε στην άκρη
Ανακατεψτε την κρύα σοκολάτα με το μείγμα των ξηρων υλικων να ομογενοποιηθουν, ριξτε τώρα την μαρμελάδα ανακατεψτε και αφηστε στην άκρη

Χτυπήστε τα ασπραδια μέχρι να γίνει μαρεγκα
Χτυπάμε μέσα τους κρόκους εναν εναν και το αδειάζουμε μεσα στη ζύμη σοκολατας και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα
Ριχνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στη φόρμα και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 50 λεπτά, ελέγξτε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα, πρέπει να βγει χωρίς
υπολείμματα ζύμης
Το κέικ είναι έτοιμο αφηνουμε να κρυώσει τελείως στη φόρμα τώρα το αφαιρώ
αφαιρώ το χαρτί

Διακοσμώ με επιπλέον σοκολάτα πήρε 50 γρ μαυρη σοκολάτα, την τοποθέτησα σε σακούλα,
και την ελιωσα σε ζεστό νερό όταν λιώσει τελείως η σοκολάτα, κόβω μια γωνία απο την σακουλα και τη διακοσμώ