Καραμέλες

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
2 1/4 κούπες καστανή ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
1 κουτι γλυκού ζαχαρούχου γάλακτος (425 gr)
1 κουταλάκι βανίλια
Αν θέλετε καραμέλες θαλασσινού αλατιού πασπαλίστε
χοντρό θαλασσινό αλάτι από πάνω αφού το ρίξετε στο ταψί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι
Στη συνέχεια προσθέστε σιρόπι καλαμποκιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίστε το ανακάτεμα και μαγειρεύουμε στους 245 αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με βανίλια.
Ρίχνουμε σε 22 εκ βουτυρωμένο ταψί όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα και τυλίγουμε με λαδόκολα
Χαράξτε τις καραμέλες και στη συνέχεια κόψτε σε ξύλο κοπής
Βυθίστε το μαχαίρι σε ζεστό νερό για εύκολο κόψιμο κάνει 81 κομμάτια.

Καλή Απόλαυση