Αυτή η παραδοσιακή καρυδόπιτα, φτιαγμένη για το μεγάλο ταψί του φούρνου, είναι ένα γλυκό πλούσιο σε αρώματα και υφή, που θα σας συνεπάρει με την πρώτη μπουκιά. Ακολουθήστε βήμα-βήμα την αυθεντική συνταγή και χαρίστε στους αγαπημένους σας μια γλυκιά εμπειρία που θα θυμούνται! Κάντε κλικ και ανακαλύψτε την!
#ΚαρυδόπιταΜεσολογγίτικη #ΠαραδοσιακήΣυνταγή #Μεσολογγι #ΓλυκόΤαψιού #Καρύδι
Υλικά
Για το μεγαλο ταψι του φουρνου 40 νο.
23 κουταλιες καρυδι
18 κουταλιες ζαχαρη
18 αυγα 18 κουταλ. Σιμιγδαλι ψιλο
1 και μισο φακελ. μπεικιν
1 ποτηρακι του κρασιου μικρο κονιακ ή ουισκι
Κανελα, γαρυφαλο μοσχοκαρυδο
2 βανιλιες
Σιροπι
3μιση ποτηρια νερο
3μιση ποτηρια ζαχαρη
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα
Χτυπαμε κροκουςμε ζαχαρη να αφρατεψουν
Προσθετουμε το μπεικιν το σιμιγδαλι το κονιακ.
Στο τελος βαζουμε τη μαρεγκα.
Ψηνουμε για 30 λεπτα.. 200β.σε προθερμ. φουρνο. Σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι 5 λεπτα αφου βγει απο το φουρνο.
Γαρνιρουμε με οτι θελουμε
Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου