Υλικά

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
μισό ποτήρι λάδι (75 γρ.)
1 ποτήρι ζάχαρη (160 γρ.)
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
1 πακέτο βανίλια (5 γρ.)
3,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (390 γρ.)

Διακόσμηση
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
50 γρ. φυστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.Ακακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τ αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε με την σπάτουλα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μπέικιν,τη βανίλια και το μισό αλεύρι.Ανακατεύουμε.Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι ρίχνουμε και το υπόλοιπο.Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε ένα αδειανό μπουκαλάκι νερό και σχεδιάζουμε ένα αστέρι 6 ακτίνων στο καπάκι.

Στη συνέχεια το κόβουμε μ ένα λεπίδι και το κουμπώνουμε στο μπουκαλάκι.

Γεμίζουμε με τη ζύμη το μπουκαλάκι και σ ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί το πιέζουμε και βγάζουμε μικρά μπισκοτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις) για 10-15 λεπτά.

Αφού έχουμε λιώσει την σοκολάτα σε μπαιν μαρί βουτάμε τις άκρες από τα κρύα μπισκότα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το φυστίκι Αιγίνης στο σημείο που βουτήξαμε στη σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο 5 λεπτά να παγώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο διάσημο Γλυκό Κοπεγχάγη
Επόμενο άρθροΜανιταρόπιτα με σπιτικό χειροποίητο φύλλο!!