Τούρτα Bueno👌👌

Υλικά

για τη Mους Bueno..
2 ερμόλ (φυτική σαντιγί σε κουτί)
300 γραμ.μερέντα
5 συσκευασίες Bueno

για Σοκολατένιο παντεσπάνι..
1 κούπα τσαγιού αλεύρι φαρίναπ
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουταλιές σούπας κακάο
4 αυγά

Σιρόπι…
1 κούπα του τσαγιού νερό
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού και λίγες σταγόνες…

Εκτέλεση

για τη Mους Bueno..
Χτυπάμε τα Bueno στο μούλτι να γίνουν κρέμα(εγώ έβαλα τις 4 συσκευασίες και την άλλη μια την έβαλα για στολισμό από πάνω από την τούρτα).
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα ερμόλ να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα Bueno και ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν,βάζουμε στο ψυγείο.

για Σοκολατένιο παντεσπάνι..
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν καλά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο ρίχνουμε και τη βανίλια και το προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά με απαλές κινήσεις,μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.Ριχνουμε το μείγμα σε ταψί 20 εκ.που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν ψήθει το αφήνουμε να κρυώσει καλά και την επόμενη ημέρα το κόβουμε στα δύο.Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι σιροπάρουμε,βάζουμε τη μισή Μους Bueno επάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπάρουμε και την υπόλοιπη Μους Bueno,βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες..

Σιρόπι…
Βράζουμε για 5-7 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φυτική σαντιγί αυτή στο πράσινο κουτί.
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά μερέντα..Και καλύπτουμε όλη την τούρτα..
Στολίζουμε όπως μας αρέσει…

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΜπιφτεκάκια σαν κεμπάπ χωρίς κρεμμύδι
Επόμενο άρθροΤυρομπουκίτσες με φέτα