Υλικά
για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος
2 αυγά
3-4 φέτες ψωμί (μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες)
2 κρεμμύδια (1 τριμμένο και 1 ψιλοκομμένο)
Λίγη σκορδοσκόνη
1 κ.σ. κρεμμυδοσκόνη
1 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για τη στραπατσάδα:
Ελαιόλαδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
Εκτέλεση
για τους κεφτέδες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
για τη στραπατσάδα:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις.
Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Σε 2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς μαζί με τη στραπατσάδα.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου