Τα κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες ή ροδέλες, ψήνονται μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς. Η κρέμα γάλακτος προσθέτει μια βελούδινη υφή και πλούσια γεύση, ενώ το τυρί, είτε λιωμένο είτε τριμμένο, δημιουργεί μια χρυσαφένια κρούστα

Συστατικό:

• 1 κιλό κολοκυθάκια
• 300 γρ κρέμα γάλακτος
• 3 αυγά
• 150 γρ τυρί
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• αλάτι
• πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε:

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εάν χρησιμοποιείτε μικρά, ωμά κολοκυθάκια, μπορείτε να τα αφήσετε ξεφλουδισμένα.
Βράζουμε τις φέτες κολοκυθιών σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το τριμμένο τυρί.

Προσθέστε μυρωδικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποίησα φρεσκοκομμένο πράσινο μαϊντανό.
Τοποθετήστε τις βρασμένες φέτες κολοκυθιού σε ένα ταψί 15 x 20 εκ.
Περιχύνουμε τη σύνθεση με κρέμα γάλακτος και τυρί από πάνω.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα από πάνω.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜίνι Στρουντελ με τυρί
Επόμενο άρθροΠίτες με τυρί και πρασινάδα