Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αυτοί οι Κοτοκεφτέδες με κολοκυθάκια είναι πραγματικά οι πιο ζουμεροί και νόστιμοι που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι τόσο εύκολο να τους φτιάξετε, που θα τους εντάξετε αμέσως στις αγαπημένες σας συνταγές. Το κολοκυθάκι δίνει μια απίστευτη υγρασία και τους κάνει μοναδικούς. Πάμε να δούμε πώς ετοιμάζω αυτούς τους φανταστικούς Κοτοκεφτέδες με κολοκυθάκια!

Κοτοκεφτέδες με κολοκυθάκια

Πιάτο με χρυσαφένιους κοτοκεφτέδες με κολοκυθάκια, γαρνιρισμένους με φρέσκο μαϊντανό ή σος, έτοιμους για σερβίρισμα.

Φτιάξτε απίστευτα ζουμερούς Κοτοκεφτέδες με Κολοκυθάκια! Μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμους κεφτέδες κοτόπουλου, ιδανικούς για κάθε γεύμα.

Prep Time 28 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 48 minutes

Ingredients

  • Κιμάς κοτόπουλου 500 γρ.
  • Κολοκυθάκια 2 τεμ.
  • Αυγό 1
  • Παρμεζάνα 100 γρ. (τριμμένη)
  • Τριμμένη φρυγανιά 100 γρ.
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • Ξερό σκόρδο κατά βούληση (σε σκόνη)
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα (όσο πάρει)
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα (αρκετό για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού)

Instructions

  1. Αρχικά, παίρνω τα κολοκυθάκια και τα τρίβω στον τρίφτη. Είναι σημαντικό να αφαιρέσω όσο περισσότερα περιττά υγρά μπορώ από αυτά. Τα στύβω καλά με τα χέρια μου ή τα πιέζω σε ένα σουρωτήρι. Αυτό το βήμα είναι κλειδί για να γίνουν οι κοτοκεφτέδες ζουμεροί αλλά να μη διαλυθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά κοτόπουλου. Προσθέτω τα τριμμένα και καλά στραγγισμένα κολοκυθάκια, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το ξερό σκόρδο (όσο μου αρέσει).
  3. Έπειτα, ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα και την τριχιά φρυγανιά.
    Ανακατεύω προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μου, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, απλά να ενωθούν καλά.
  4. Σχηματίζω μικρές μπάλες από το μείγμα, χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια για να μην κολλάνε. Το μέγεθος είναι δική σας επιλογή, εγώ τα κάνω περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
    Μετά, βουτάω τα κεφτεδάκια στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  5. Ζεσταίνω αρκετό φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι (περίπου 1-2 εκατοστά ύψος). Μόλις το λάδι κάψει, βάζω τους κοτοκεφτέδες στο τηγάνι.
  6. Τηγανίζω τους κοτοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να τους γυρίσω απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
  7. Όταν είναι έτοιμοι, τους βγάζω από το τηγάνι και τους τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Μπορείτε να τους σερβίρετε με οποιαδήποτε σάλτσα ή συνοδευτικό σας αρέσει! Εγώ τους λατρεύω με γιαούρτι ή μια απλή σάλτσα ντομάτας. Καλή σας όρεξη!

Notes

Για να γίνουν οι Κοτοκεφτέδες με κολοκυθάκια σας πραγματικά ακαταμάχητοι, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Στύψιμο κολοκυθιών: Μην υποτιμάτε αυτό το βήμα! Όσο καλύτερα στραγγίσετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τόσο πιο σφιχτοί και ζουμεροί θα γίνουν οι κοτοκεφτέδες σας.

Μπαχαρικά: Εκτός από αλάτι, πιπέρι και σκόρδο, μπορείτε να πειραματιστείτε με λίγη πάπρικα, ρίγανη ή και λίγο κύμινο για ένα διαφορετικό άρωμα.

Ψήσιμο αντί για τηγάνισμα: Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να ψήσετε τους κοτοκεφτέδες στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, αφού τους λαδώσετε ελαφρά.

Συνοδευτικά: Ταιριάζουν τέλεια με πατάτες τηγανητές, ρύζι, πουρέ ή μια δροσερή σαλάτα.

Σάλτσα: Δοκιμάστε τους με μια σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο και σκόρδο για έξτρα δροσιά!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή