Κεφτεδάκια κοκκινιστά με τηγανιτές πατάτες

Υλικά

για την σάλτσα 
1-2 σκελίδες σκόρδο
700 ml τριμμένη ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πρέζα ρίγανη
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

για τα κεφτεδάκια
500-600 g κιμά
1 αυγό
80 g ψωμιού 50 g εάν είναι ξηρό ψωμί
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 μέτριο κρεμμύδι
Αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
νερό ή γάλα για να μουλιάσετε το ψωμί
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για τα κεφτεδάκια
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για τηγάνισμα
150 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει.
Ενώ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λιώνουμε το σκόρδο, ή με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μέτρια φωτιά, σοταρε το σε λάδι (προσέξτε να μην το κάψετε).
Προσθέστε τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, ζάχαρη, πάπρικα και ρίγανη.
Ανακατέψτε και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το μούσκεμα και ελαφρώς στραγγισμένο ψωμί,
το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, το αλάτι και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Ζυμώνουμε τα πάντα 2-3 λεπτά.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-20 λεπτά.
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα επικαλύπτουμε με αλεύρι.
Τινάξτε το υπερβολικό αλεύρι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια, και στις δύο πλευρές,
σε μέτρια φωτιά

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στη σάλτσα. Προσθέσαμε κρασί στο τηγάνι και ντεγλασσάρουμε
τους χυμούς που απελευθέρωσαν κεφτεδάκια.
Μόλις αρχίσει να βράζει, το ρίχνουμε πάνω από τα κεφτεδάκια.
Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Καλή Επιτυχία

Πηγη: https://www.recetasdesbieta.com/

Προηγούμενο άρθροΚρύο Κέικ Φουντουκιού…είναι φανταστικό
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια με Πατάτες…δείτε την συνταγή αυτή