Σήμερα έφτιαξα κουλουράκια νηστίσιμα για όλη την οικογένεια μας! Οι νέες νοικοκυρές μπορούν εύκολα και γρήγορα να τα φτιάξουν. Τολμήστε και να χαλάσουν δεν πειράζει καθόλου, η επόμενη φορά θα είναι καλύτερα… Έχω κάψει, έχω πετάξει, αλλά είχα και έχω μεγάλη αγάπη να φτιάχνω φαγητά και γλυκά και να προσφέρω….. Χρειάζεται και λίγο μεράκι εδώ που τα λέμε…
Λοιπόν η συνταγή μας είναι:
250γρ μαργαρίνη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
2 βανίλιες
1 κ.γ. κοφτό σόδα
1 φακελάκι baking powder
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σημείωση: Θα το δείτε εσείς γιατί κάθε ποτήρι είναι διαφορετικό στο καθένα μας… Εγώ τα έβγαλα στη μηχανή γιατί στο χέρι θέλει αρκετή ώρα..
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το λάδι, τη ρετσίνα, το σουσάμι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή επιτυχία!
H συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου