Κουραμπιέδες με μπράντυ, βανίλια, κανέλα και αμύγδαλα ψημένα.
Συστατικά
Κάνει 20 -25 κομμάτια
1 μεγάλο πακέτο φέτες αμυγδάλων (ψημένα) 180 γραμμάρια
250 γρ ανάλατο βούτυρο (lurprak κατά προτίμηση)
1 κρόκος αυγού
Το μισό τέταρτο ενός φλιτζανιού φυτικό λάδι
2 1/2 κουταλιές της ζάχαρης
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακ ζάχαρη βανίλιας (25 γραμμάρια)
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 – 2 κουταλιές μπράντυ (προαιρετικό)
Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (για από πάνω)
Εκτέλεση
Ημιλιώστε το βούτυρο αφήνοντας μερικά κομμάτια, προσθέστε ζάχαρη, κρόκο αυγού, λάδι,
ζάχαρη βανίλιας. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου όλα συνδυάζονται και γίνονται παχιά και
κρεμώδη. Στη συνέχεια, προσθέστε το κανέλα και το μπράντυ. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο
κουτάλι. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά. Τέλος προσθέστε τα
ψημένα αμύγδαλα και ζυμώστε ελαφρά με τα χέρια σας. Η ζύμη πρέπει να είναι ημίξερη.
Αν νομίζετε ότι είναι πολύ ξηρή προσθέστε 2 ακόμη κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Ζυμώνουμε
ελαφρά το μείγμα, ώστε η ζύμη να είναι σφιχτή.
προθερμασμένος φούρνος στους 160 βαθμούς
(Ακολουθήστε τις φωτογραφίες της μεθόδου που έκανα για να σχηματίσω τα κουραμπιέδες)
Πάρτε λίγο ζύμη στο χέρι σας και χτυπήστε την στην παλάμη σας χρησιμοποιώντας τα
δάχτυλά σας σταθερά. Στη συνέχεια, με ένα ή ένα ποτηρι, πιέστε προς τα κάτω για να
κόψετε έναν κύκλο στην παλάμη σας. Στη συνέχεια, αφήστε αυτό που μενει στην παλάμη σας και βάλτε το στρογγυλό πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρι ψησίματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε.
Τοποθετήστε στο φούρνο και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Ψήστε περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν)
Στη συνέχεια, βγάλτε από το φούρνο και κοσκινίστε αμέσως πολύ ζάχαρη άχνη από πάνω,
ώστε να απορροφηθεί από τις ρωγμές. Μην αγγίζετε τα μπισκότα καθώς μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα όταν ζεσταθούν. Μόλις κρυώσουν πλήρως θα σκληρύνουν.
Γευτείτε τα πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα.