Κουσάφι….απ το Αϊβαλί της Μ.Ασίας

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 μέτριο μήλο κομμένο σε κύβους
1 μέτριο κυδώνι κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
8 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι(προαιρετικά)
2-3 ξυλάκια κανέλα
10-12 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια)
1 1/2 λίτρο νερό
λίγα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τις καλύπτουμε με νερό.
Τις αφήνουμε μία ώρα, να μαλακώσουν λίγο, να φουσκώσουν, να είναι αφράτες όταν μπουν στο νερό να βράσουν, μην τυχόν και διαλυθούν από την αιφνίδια ενυδάτωση.

Τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το 1 1/2 λίτρο φρέσκο νερό,βάζουμε τα ξυλάκια της κανέλας και τα μοσχοκάρφια και βράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τις σταφίδες και τα φρούτα.Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράσει το νερό,χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Προσοχή, δεν πρέπει να βράσει τόσο ώστε να δέσει πυκνό σιρόπι. Πρέπει να είναι πιο νερουλό, σαν της κομπόστας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη.
Στολίζουμε με τ αμύγδαλα ,πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια μαλακά….για το καφέ ή το τσάι σας
Επόμενο άρθροΣυνταγή για Μπατζίνα Με Κολοκύθι και Φέτα