Γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρούτα

Advertisement

Πολύ δροσιστικό και πολύ εύκολο! Με μια διαφορετική κρέμα γιαουρτιού και τα αγαπημένα σας εποχικά φρούτα.

Υλικά:

Δύο συσκευασίες μπισκότων πτι μπερ με κακάο
1,3 κιλά  γάλαι πληρες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ξινή κρέμα.
Ο στόχος είναι να ληφθεί ένα παχύ μείγμα γάλακτος
2 αυγα
1 κουτ ζάχαρη
Βανίλια, πορτοκαλιού ή λεμονιού ξύσμα
Φρούτα της επιλογής σας. Διάλεξα ροδάκινα, μικρά σταφύλια και μερικά βατόμουρα για διακόσμηση.
3 φακελάκια ζελατίνης

Εκτέλεση

Βάλτε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέστε τα στο γάλα. Βάλτε το κατσαρολα  σε μέτρια φωτιά και θερμάνετε το μείγμα
πολύ καλά, χωρίς να το αφήσετε να βράσει.
Προσθέτουμε τα αρώματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εμποτίστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να αποκτήσετε τη συνοχή μιας λεπτής κρέμας.
Αφαιρέστε το κατσαρολα από τη φωτιά και ρίξτε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε μερικά κουτάλια από αυτό στην άκρη, τα οποία θα χρειαζόμαστε για τον τελικό σχεδιασμό του γλυκού.

Advertisement

Επιστρέψτε την κατσαρόλαι στην φωτιά για λίγα λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει έως ότου σχηματίσει τη βάση του κέικ.
Τακτοποιήστε τα μπισκότα σφιχτά σε ένα δίσκο, γεμίζοντας τους κενούς χώρους με κομμάτια.
Τακτοποιήστε τα κομμένα φρούτα στην απο πάνω. Συνδυάστε με διάφορους τύπους φρούτων.
Με μια κουτάλα, αρχίστε να ρίχνετε το μείγμα της κρέμας , προσέχοντας να μην μετακινήσετε τα φρούτα.
Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Για διακόσμηση χρησιμοποίησα μια χούφτα βατόμουρα, τα οποία έβραζα ελαφρά
σε σιρόπι ζάχαρης. Πρόσθεσα επίσης τη ζελατίνη που κρατήσαμε και ανακατευω πολύ καλά.
Όταν άρχισε να σφίγγει η κρέμα γάλακτος, χρησιμοποίησα ένα κουτάλι για να κάνω μια απλή διακόσμηση του μείγματος βατόμουρου. Είναι καλύτερο να διατηρείτε το κέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Ωστόσο, τα «παιδιά» αποδείχθηκαν πολύ ανυπόμονα και το δοκίμασαν το ίδιο βράδυ.
Την επόμενη μέρα το κέικ είχε πολύ καλυτερη γεύση. Εξαιρετικά επιτυχημένη συνταγή.
Τα αυγά προσθέτουν πυκνότητα στην κρέμα και ο συνδυασμός γιαουρτιού με φρούτα είναι κλασικός ειδικα το καλοκαιρι.

Καλή Επιτυχία

Advertisement