Ιδανικά αρτοσκευάσματα με πασπαλισμένο με τυρί και σουσάμι που μπορείτε να καταναλώσετε ανά πάσα στιγμή.  Για πρωινό, στη συνέχεια σνακ μέχρι το μεσημεριανό γεύμα ή τον καφέ με φίλους, με μια ταινία με την οικογένεια. Μπορείτε επίσης να τα προετοιμάσετε με αλεύρι καλαμποκιού.

Συστατικά

400γρ αλεύρι (απαλό)
1/2 φακ μπεικιν παουντερ (δοχείο και σόδα ψησίματος)
1.5 κγ αλάτι
500γρ Φρέσκο ​​τυρί αγελάδας ή ανθότυρο
200 γραμμάρια βούτυρο
κρόκο αυγών για επάλλειψη
Παπαρούνα και σουσάμι Πασπαλίστε όπως επιθυμείτε

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε στο αλεύρι. Οι ακριβείς ποσότητες είναι γραμμένες, παραπάνω στη λίστα των συστατικών
Προσθέστε τυρί και βούτυρο κομμένα σε κομματάκια. Ανακατέψτε και ζυμώστε τη ζύμη με το χερι. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και φυλάξτε το στο ψυγείο για μία ώρα,
Μπορεί να καθίσει και περισσότερο από μία ώρα. Ομολογουμένως, δεν έχω αφήσει ποτέ αυτή τη ζύμη να παραμείνει όλη την νύχτα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην μείνει όλη την νύχτα ακόμα κι αν γίνει γρήγορα
Αφού περάσει ο χρόνος, ανοιξτε με τον πλάστη τη ζύμη (πάχους μισού εκ) σε όλο το πλάτος σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόψτε τα σε λωρίδες (περίπου 2 cm) και κρατάτε την μία άκρη σταθερή και στριβετε την άλλη.


Αλείψτε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίστε με σπόρους παπαρούνας και σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 C – 25 λεπτά

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ