Πίτσα με ιταλική ζύμη

Μια απογευματινή σπιτική πίτσα για τις αγαπημένες μου εγγονές και για μένα!

Υλικά

250 g αλεύρι
125 ml νερού
14 g φρέσκιας μαγιάς ή ένα τέταρτο πακέτο των 42 g
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού.
Ελαιόλαδο 1-2 σούπα.

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό, προσθέτοντας ζάχαρη και αλάτι. Αφήστε το στην άκρη!. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε τη μαγιά. Ζυμώστε σταδιακά μια λεία ζύμη. Τέλος, προσθέστε ελαιόλαδο και συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το λάδι. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο σε ένα ζεστό μέρος, καλύπτοντας το μπολ με μεμβράνη προσκόλλησης! Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί!

Στην κορυφή, ο καθένας βάζει ό, τι έχει ή τι θέλει και αγαπά!
Στην περίπτωσή μου, φρέσκια σάλτσα ντομάτας βρασμένη και καρυκευμένη με φρέσκο ​​βασιλικό, κύμινο, μαύρο πιπέρι και σκόρδο! Άπλωσα στην πίτσα και γαρνίρω με λουκάνικο, μαύρες ελιές και άφθονο τριμμένο κίτρινο τυρί!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο 250 βαθμούς, μέχρι να είναι έτοιμο
Σε 15 λεπτά αργότερα, δεν υπάρχε τίποτα απλώς ένας δίσκος και είναι άδειος!

Καλή Απόλαυση