Σήμερα, φτιάχνουμε μακαρόνια με κιμά σόγιας, μια νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι μια οικονομική και χορταστική λύση, ιδανική για τις μέρες της νηστείας, που δεν στερείται καθόλου γεύσης.
Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά
2 ποτήρια κιμάς σόγιας
3 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 καρότα, τριμμένα
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
1 ντοματοχυμό
Μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, πάπρικα, γαρύφαλλο)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Μακαρόνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίχνω τον κιμά σόγιας και το νερό. Αφήνω να φουσκώσει για 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές.
Προσθέτω τον κιμά σόγιας και ανακατεύω.
Σβήνω με το κρασί και ανακατεύω.
Ρίχνω τον ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνω να σιγοβράσει για 2 λεπτά.
Σερβίρω με μακαρόνια.
Συμβουλές
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως πράσο ή μανιτάρια.
Αν έχετε πάστα ντομάτας, μπορείτε να την προσθέσετε για πιο έντονο χρώμα και γεύση.
Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν.
Αν νηστεύετε, μπορείτε να τρίψετε νηστίσιμο τυρί πάνω από τα μακαρόνια.
Καλή όρεξη!