Μακαρόνια με κοκκινιστό Χταπόδι
Η συνταγή είναι πολύ απλή, γι ‘αυτό είναι απαραίτητο η πρώτη ύλη να είναι εξαιρετική, επομένως καλής ποιότητας ντομάτες, και προφανώς ένα καλό χταπόδι.
Συστατικά για 4 άτομα
600 g χταποδιού (ένα μέτριο χταπόδι)
300 γραμμάρια ντομάτας (ή 1/2 κιλό σάλτσα ντομάτας)
300 g μακαρόνια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένη
1 κουταλακι καπαρη
Μαύρες ελιές όσες θέλετε
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά (ελαφρώς πικάντικη)
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι όσο απαιτείται
Μέθοδος:
Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, Σε μια μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και την κόκκινη πιπερια, προσθέτουμε το πλυμένο χταπόδι αφήστε το να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και προσθέστε το ποτήρι με το ξηρό λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε τις μαύρες ελιές και την κάπαρη, στη συνέχεια την ντομάτα, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για πάνω από μία ώρα, μέχρι να πάρετε μια παχιά σάλτσα.
Μόλις μαγειρευτεί, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίξτε.
Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ένα μέρος της σάλτσας, φτιάξτε τις μερίδες και σερβίρετε ζεστά με τα πλοκάμια χταποδιών τοποθετημένα στην κορυφή του πιάτου.
Φέρτε το υπόλοιπο χταπόδι στο τραπέζι με τη σάλτσα του και αν προτιμάτε μερικές φέτες φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή όρεξη
ΠΗΓΗ: Ischia Storie E Sapori In Tavola