Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η ζεστή, αρωματική μηλόπιτα με την τραγανή κρούστα και τα ζουμερά μήλα είναι ιδανική για ένα απογευματινό κέρασμα, ένα γιορτινό τραπέζι ή απλά για να απολαύσεις ένα κομμάτι γλυκού μαζί με τον καφέ σου.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού γιαούρτι στραγγιστό
χυμός από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
10 μήλα (5 ψιλοκομμένα σε κύβους, 5 κομμένα σε λεπτές φέτες)
1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για την επιφάνεια)
Εκτέλεση
Σέ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και την ζάχαρη το κτιπαμε πολύ καλά και το σύρμα και μετά θα ρίχνουμε μέσα το λάδι ξανά το να κατέβουμε καλά και μετά το γιαούρτι ξανά το να κατέβουμε καλά και το κημο πορτοκαλί και τα υπόλοιπα !
Έχω καθαρίζει από την αρχή τα μήλα και τα 5 μήλα τα έχω κόψει σε κύβους μικρούς και έχω ρίξει και την σταφίδα ξανθή και μαύρο την καστανή ζάχαρη και την κανέλα το να κατέβουμε καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα !
Έχω βγάλει λαδόκολλα στο ταψί 30 νούμερο ρίχνουμε μέσα το μείγμα και σιγά σιγά θα βάλουμε με την σειρά τα μήλα ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας με ζάχαρη καστανή και το ψήνουμε σε προθέρμανση φούρνο με 170 βαθμούς για 45 λεπτά ! Ένα κέικ όνειρο και γεύση !
Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi