Υλικά
1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
300 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml λάδι
7 γρ. ξερή μαγιά
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λιωμένο βούτυρο
Πολύχρωμο αλάτι
1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα (για το άλειμμα)
Εκτέλεση
Ζύμωσα τη ζύμη σε μηχανή ψωμιού με τα εξής υλικά: 1 αυγό, 200 γρ. γιαούρτι, 300 ml χλιαρό νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 50 ml λάδι, 7 γρ. ξερή μαγιά και περίπου 850 γρ. αλεύρι.
Χώρισα τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Άνοιξα κάθε κομμάτι σε μεγάλο κύκλο διαμέτρου 40 εκ.
Έκοψα κάθε κύκλο σε 16 κομμάτια.
Άλειψα κάθε κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και πασπάλισα με πολύχρωμο αλάτι.
Τύλιξα κάθε κομμάτι σε μικρό κρουασανάκι.
Τοποθέτησα τα κρουασανάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα άφησα να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Άλειψα τα ψωμάκια με ένα χτυπημένο αυγό ανακατεμένο με 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα.
Πασπάλισα με λιωμένο βούτυρο και πολύχρωμο αλάτι.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Άφησα τα ψωμάκια να κρυώσουν ελαφρά πριν τα σερβίρω.
Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος αλατιού σας αρέσει.
Αν δεν έχετε πολύχρωμο αλάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό αλάτι και να προσθέσετε λίγη πάπρικα ή κουρκουμά για χρώμα.
Η Συνταγή είναι από το Цветана Йончева-Иванова