Υλικά
1/2 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
3 μαρούλια
1 ματσάκι άνηθο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κύβο Κνορ λαχανικών
λαδάκι
αλατοπίπερο
1 αυγό
χυμό από 1 λεμόνι
μία κουταλιά της σούπας νισεστέ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το μοσχαράκι, το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε να βράσει. Aν έχουμε χύτρα το βράζουμε για 20 λεπτά, αν δεν έχουμε το βράζουμε 45 λεπτά στην κατσαρόλα. Το βγάζουμε απο την κατσαρόλα και το στεγνώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζετε προσθέτουμε και το μοσχαράκι .
Το τσιγαρίζουμε λίγο και αυτό και κατόπιν ρίχνουμε τρεις κούπες απο το ζωμό που βράσαμε το μοσχαράκι, ψιλοκομμένο τον άνηθο, τον κύβο, αλατοπίπερο και μόλις πάρει βράση τα μαρούλια χοντροκομμένα. Τα βράζουμε όλα μαζί περίπου 10 λεπτά για να μείνουν τραγανά τα μαρούλια μας. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύοντας καλά για να δέσει μαζί με το νισεστέ…..
Καλή όρεξη…!!!!
Η Συνταγή είναι της Ελενα Μακαρη
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον λογαριασμό μας στο Instagram , όπου σας περιμένουν τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.