Κατσαμάκι

Υλικά:

  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 3 κούπες νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό και το αλάτι να βράσουν.
  2. Ρίξτε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, για να μην σβολιάσει.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ο χυλός.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να πηξει.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το κατσαμακι σε πιατο ή μπολ.
  6. Πασπαλίστε με τα καρύδια, το μέλι και την κανέλα.
  7. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο κατσαμακι, όπως σταφίδες, cranberries, ή ψιλοκομμένα φρούτα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.
  • Για μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή κανέλα.    

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κατσαμάκι

Κατσαμακι

Υλικά

4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι καλαμποκάλευρο (κοσκινισμένο)
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ τριμμένη φέτα
αλάτι (κατά προτίμηση)
Βούτυρο
2 κγ Παπρικα

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το θυμάρι.
Λίγο πριν το σημείο βρασμού, αφαιρούμε το θυμάρι και προσθέτουμε βροχηδόν το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς.
Μόλις έχουμε μία βελούδινη κρέμα, αφαιρούμε από τη φωτιά

Bάλτε το βούτυρο να λιώσει για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε 2 κουτ. πάπρικα και ξαναβάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθεί.

Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε για να μην καεί.

Όταν σερβίρετε, βάζετε τον ζεστό κατσαμάκι στον πάτο του πιάτου, πασπαλίζετε με το τυρί και απο πάνω στο ζωμό πάπρικας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Γλυκό “Μπαμπάς”
Επόμενο άρθροΚέικ λεμονιού με κρέμα καρύδας