Μοσχαρίσια Παϊδάκια και Φασολάκια με αρακά
Υλικά
1-1.5 κιλά παϊδάκια μοσχαρίσια
Φασολάκια (φασολάκια)
αρακάς περίπου ένα φλιτζάνι ή όσο θέλετε
Ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο της κατσαρόλας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια (τα ξέχασα αυτή τη φορά αλλά είναι νόστιμα σε αυτό το φαγητό)
1 1/2 κούπες ντομάτες θρυμματισμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα παϊδάκια σε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο μοσχάρι.
Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και ροδίστε. Προσθέστε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί και προσθέστε στα παϊδάκια μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Αφήνουμε να ψηθεί 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα προσθέτουμε θρυμματισμένη ντομάτα και πελτέ. Προσθέστε τα φασολάκια, τις πατάτες και τα καρότα και ανακατέψτε
Μπορείτε να συνεχίσετε το μαγείρεμα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει το φαγητό ή μπορείτε να το αναποδογυρίσετε σε ένα ταψί φούρνου και να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε άλλη μια ώρα ή μέχρι να γίνει.
15 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον αρακά. Τα ανακατεύουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη 1 ώρα στο φούρνο.
Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες ή ακόμα άλλη μιση ώρα θα είναι καλό ανάλογα με το μέγεθος που εχουν τα παϊδάκια και τα πράσινα φασόλια μερικές φορές χρειάζονται λίγο περισσότερο
H Συνταγή είναι της Patricia Karres Diamantouros
Καλή Ορεξη