Μπισκότα μήλου

Αυτά τα μπισκότα έγιναν γρήγορα με επιτυχία. Όλοι όσοι τα δοκίμασαν εντυπωσιάστηκαν πολύ.
Αρκετά διαφορετικό από τα άλλα μπισκότα και κέικ μήλου που έχω φτιάξει. Τραγανό με μαστιχωτή ελαφρώς καραμελωμένη κρούστα, πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο! Την τελευταία φορά που τα έφτιαξα, αντικατέστησα μερικά από τα μήλα με ξερά βερίκοκα και έγιναν ακόμα πιο νόστιμα και μυρωδάτα.

Χρειάζεστε λοιπόν:

100 γρ αποξηραμένα μήλα / 60 g μήλα + 40 g βερίκοκα /
200 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο (κρύο)
1 αυγό
1/3 πακέτου μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Τρίψτε τα μήλα στο μπλέντερ να γίνουν ψιχουλα. Μην βάζετε όλη την ποσότητα ταυτόχρονα. Μόλις τα τρίψετε, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο, ανακατέψτε καλά το μείγμα και χτυπήστε ξανά σε δόσεις για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικα. Χωρίζουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα.

Στο υπόλοιπο μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το αυγό και το χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Απλώστε το μείγμα που προκύπτει σε μια λεία επιφάνεια ή στον πάγκο της κουζίνας .
Καντε ένα σχημα φυτιλιού, από το οποίο κόβετε με ένα μαχαίρι περίπου 20 μπισκότα και κάνετε μπαλάκια.
Αυτό γίνεται για να έχουν το ίδιο μέγεθος τα cookies.
Ωστόσο εγώ έβαλα την τελική ζύμη σε μια ζυγαριά κουζίνας και μοίρασα το βάρος της ζύμης στα 20 και έτσι αποφάσισα πόσο βαρύ πρέπει να είναι το κάθε μπισκότο και έκανα τα μπαλάκια.

Αραδιάζουμε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα πιέζουμε με το χέρι ώστε να έχουν διάμετρο περίπου 4 εκ.
Πασπαλίζουμε το καθένα με το μείγμα που αφήσαμε στην άκρη.
Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (με αερα) μέχρι να ροδίσουν.
Η συμβουλή μου είναι να τα βγάλετε από τον φούρνο και να φύγετε από την κουζίνα, γιατί το άρωμά τους είναι πολύ δελεαστικό.

* Μπορείτε να τα κάνετε μικρότερα, για να πάρετε περισσότερα από 20 κομμάτια, αλλά πρέπει να μοιράσετε το μειγμα για πασπάλισμα και να προσέχετε τον χρόνο ψησίματος