Μπισκότα με γλάσο σοκολάτας και κορν φλέικς
Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου),
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη (το φλιτζάνι είναι 200 ml),
1 φλιτζάνι άμυλο (ίσως καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι) ),
1 βανίλια,
1 μπέικιν πάουντερ
500 γρ αλεύρι.
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
2 κσ Nutella
200 γραμμάρια κορν φλέικς.
Εκτέλεση
Ζύμωσα μια μαλακή ζύμη με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), ελαιόλαδο, ζάχαρη άχνη (το φλιτζάνι είναι 200 ml), άμυλο (ίσως καλαμπόκι,
σιτάρι, ρύζι) ), βανίλια, μπέικιν πάουντερ και περίπου 500 γρ αλεύρι.
Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή!. Έδωσα σχήμα στα μπισκότα με τα χέρια μου δίνοντάς τους ένα οβάλ σχήμα.
Τα τακτοποίησα σε ταψί σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος και τα έψησα στα 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Όταν βγουν από το φούρνο, τα μπισκότα φαίνονται πολύ απαλά, σαν να είναι ωμά, μην ανησυχείτε, περιμένετε να κρυώσουν εντελώς και μόνο μετά τα βγάλτε από το ταψί. Σκληραίνουν αυτό το διάστημα.
Περιμένοντας να κρυώσουν τα μπισκότα, έλιωσα την μαύρη σοκολάτας σε μπεν μαρι. Πρόσθεσα Nutella, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ξεχωριστό μπολ έβαλα τα κορν φλέικς.
Βούτηξα τα μπισκότα πρώτα στη σοκολάτα, μετά τα τύλιξα σε κορν φλέικς, τα άπλωσα σε φαρδύ δίσκο και όταν ήταν όλα έτοιμα, τα έβαλα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Καλή διασκέδαση 🙏😘🌹