Η χοιρινή μπριζόλα λαιμού είναι ένα κομμάτι κρέατος με πλούσια γεύση, ιδανικό για μαγείρεμα στο τηγάνι. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια νοστιμιά και μια αρωματική εμπειρία, χάρη στον συνδυασμό του λευκού κρασιού, των φρέσκων βοτάνων και του λεμονιού. Ας δούμε πώς θα την ετοιμάσουμε!

Υλικά:

4 μερίδες χοιρινή μπριζόλα λαιμού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
Άσπρο κρασί
Ελαιόλαδο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Σπυριά κόλιανδρου
Χυμός από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Τηγανητές πατάτες (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε τις μπριζόλες. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αλάτι.
Σιγοβράζουμε με λίγο νερό, σκεπάζοντας το τηγάνι, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και το νερό να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς.
Μόλις το νερό αρχίσει να στεγνώνει, σβήνουμε με άσπρο κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Όταν ροδοκοκκίνισε όμορφα το κρέας, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τις τηγανητές πατάτες.

Η Συνταγή είναι του κου Zafeirios Chatzichalkias