Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά:
Κοτόπουλο (περίπου 2 μπούτια, χωρίς κόκαλα και δέρμα)
1 μέτρια πατάτα
1/2 κρεμμύδι
1 αβγό
Μείγμα μπαχαρικών (κατά προτίμηση)
Κουρκουμάς
Αλάτι (με μέτρο)
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Καθαρίστε το κοτόπουλο, την πατάτα και το κρεμμύδι.
Βάλτε όλα τα υλικά (κοτόπουλο, πατάτα, κρεμμύδι, αβγό, μπαχαρικά, κουρκουμά και αλάτι) σε ένα multi ή μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και διαμορφώστε τα σε σχήμα νάγκετς.
Ψήσιμο:
Φριτέζα αέρος: Ψήστε στους 200°C για 15 λεπτά.
Φούρνος: Τοποθετήστε τα νάγκετς σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στη μέση του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο από τα μπούτια με φιλέτο στήθος.
Προσαρμόστε την ποσότητα των υλικών ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Σερβίρετε τα νάγκετς με την αγαπημένη σας σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!