Ναπολιτάνικη ομελέτα ζυμαρικών

Συστατικά για 4 άτομα:

240 g σπαγγέτι
4 αυγά
80 γραμμάρια τριμμένο Παρμεζανα Ρεγκατο
1 κρεμμύδι
250 γρ σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.

Προετοιμασία:

Προετοιμάστε σε ένα τηγάνι τη σάλτσα σοτάροντας με λίγο λαδι το κρεμμύδι και προσθέτοντας την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύοντας για περίπου 20 λεπτά.

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα στη μέση του μαγειρέματος και στη συνέχεια ρίξτε τα στη σάλτσα μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα.


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα και στη συνέχεια με μια κουταλα τα παταμε να τα ισιωσουν.

Τα περιχύνουμε με χτυπημένα αυγά,

μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά με καπάκι, γυρίζοντας την ομελέτα με τα μακαρόνια ανάποδα μετά από περίπου 5 λεπτά,

ελέγχοντας με ένα πιρούνι ότι η βάση είναι ψημένη και συνεχίζετε να μαγειρεύετε από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Η ομελέτα σπαγγέτι μπορεί να καταναλωθεί τόσο ζεστή όσο και κρύα, ή να θερμανθεί για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Καλη επιτυχία