Νόστιμη γερμανική πατατοσαλάτα

Υλικά

3-4 μέτριες πατάτες βρασμένες
3 αυγά βρασμένα
1 πράσινο μήλο κομμένο κυβάκια
10-12 αγγουράκια τουρσί baby
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
6 κουταλιές σούπας μαγιονέζα και λίγη ακόμη για να καλύψουμε στο σερβίρισμα την πατατοσαλάτα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη κάπαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι,περίπου 20 λεπτά.

Τις στραγγίζουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορέσουμε να τις κόψουμε σε κύβους.
Βράζουμε τ αυγά σε σημείο να σφίξουν εντελώς.Τ αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Κόβουμε τ αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες και το μήλο σε κυβάκια.Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε τα υλικά μας σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λάδι,το ξύδι,τη μουστάρδα,τη μαγιονέζα,αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγη ακόμα μαγιονέζα και την στρώνουμε μ ένα κουτάλι η σπάτουλα.
Αφήνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

γερμανική πατατοσαλάτα

Tips

Η σαλάτα είναι πιο νόστιμη τη δεύτερη μέρα ή έστω κάποιες ώρες μετά που θα την φτιάξουμε οπότε σε περίπτωση τραπεζώματος την φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροNηστίσιμα σταφιδόψωμα με ταχίνι
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με κιμά και λάχανο