Κεφτέδες με κιμά και λάχανο

Παίρνω κιμά και λάχανο και μαγειρεύω απίστευτα νόστιμους κεφτεδες: ζουμερους και μαλακούς😋👍
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ νόστιμη συνταγή για σπιτικους κεφτέδες με λάχανο και κιμά. Το δοκίμασα πρώτη φορά και τώρα το μαγειρεύω αρκετά συχνά.

Αυτή η απλή συνταγή είναι εδώ και πολύ καιρό η αγαπημένη μας, οπότε μη διστάσετε να μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια.

✅Συνταγή:

κιμάς – 600 g.
λάχανο – 500 g.
κρεμμύδια – 1-2 τεμ.
1 αυγό
1 κουτ αλάτι
μαύρο πιπέρι

✅ Πώς να μαγειρέψετε:

Κόβουμε το λευκό λάχανο σε βολικά κομμάτια και το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέστε σκόρδο αν θέλετε.
Μεταφέρουμε όλο το λάχανο σε ένα μπολ, βάζουμε 600 γραμμάρια κιμά εδώ (έχω χοιρινό και βοδινό), σπάμε ένα αυγό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.
Τα ανακατεύουμε όλα σωστά. Και ο κιμάς μας για τους κεφτέδες είναι έτοιμος. Αρχίζουμε να σχηματίζουμε μεσαίου μεγέθους κεφτέδες από αυτό το κιμα πήρα 14 κομμάτια.

Ρίχνουμε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, τυλίγουμε τους κεφτέδες σε αλεύρι και βάζουμε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά κάτω από ένα καπάκι για περίπου 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Οι υπόλοιποι κεφτέδες τυλίγονται επίσης σε αλεύρι και τηγανίζονται.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα πυρεξ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτα αναλογα το φούρνο. 10-15 λεπτά πριν το τέλος βγάλτε το αλουμινόχαρτο

Τέτοιοι κεφτέδες με λάχανο και κιμα αποδεικνύονται πάντα απίστευτα ζουμεροί και νόστιμοι.
Αυτή η συνταγή έχει ριζώσει καλά στην οικογένειά μας και είναι πλέον συχνός καλεσμένος στο τραπέζι μας. Κατάλληλο για κάθε συνοδευτικό.

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη γερμανική πατατοσαλάτα
Επόμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα λαχανικών