Υλικά:
3 βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές κομμένες σε φέτες.
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα Ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά) Ψιλοκομμένος δυόσμος
150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
8 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. του καφέ γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και
τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να γίνουν διάφανα και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, ώστε να πάρουν μια ελαφριά χρυσαφένια κρούστα.
Αφού απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο,προσθέτοντας μια φρέσκια γεύση στο μείγμα.
Σε ένα ταψάκι διαστάσεων 35×30 cm. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα από το τηγάνι ομοιόμορφα.
Από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες
και τα κομματάκια φέτας,που θα προσθέσουν μια κρεμώδη και αλμυρή γεύση στη ομελέτα μας.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γάλα με το κορν φλάουρ,ώστε να μην
υπάρχουν σβόλοι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά,αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υλικά στο ταψί και ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις) για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει.
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης