Πίτα με τυρί και γιαούρτι χωρίς φύλλο

Advertisement

Η ταχύτερη, απλούστερη, όμορφη πίτα με τυρί που κανείς δεν του αρέσει. Γρήγορο πρωινό, σνακ, δείπνο, εξαιρετική εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες, για γενέθλια και άλλες γιορτές.

Συστατικά:

5 αυγά
70 ml ηλιελαίου
50 g ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς ψυγμένο
200 γραμμάρια γιαουρτιού
300 γρ φέτα
180 g τριμμένου γκούντα
230 g αλεύρι
8 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Λαδώστε το ταψί ψησίματος 25 x 25 cm.
Προθερμάνετε το φούρνο (με ανεμιστήρα) στους 180 C.
Τρίψτε σε τρίμματα την φέτα με τα δάχτυλά σας.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε λάδι και βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέστε γιαούρτι, τυρί φέτα και γκούντα και ανακατέψτε καλά με έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε το μπεικιν με το αλεύρι και ανακατέψτε τα πάντα με το υπόλοιπο μείγμα.

Μην αναμιγνύετε πάρα πολύ, έως ότου όλα να συνδυάζονται όμορφα και δεν υπάρχουν πλέον στεγνά μέρη.
Ρίχνουμε το μείγμα στον προετοιμασμένο ταψί και μετά τακτοποιώστε και ισιώστε καλά.

Advertisement


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, επομένως είναι καλύτερο να προσέχετε να ψηθεί καλά.

Καλή Ορεξη

Find more deilicious recipes here

Advertisement