Υλικά:

1½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι (μικρό) κονιάκ ή λικέρ
1 φακελάκι μαχλέπι
1 κουταλιά κανέλα
1½ κουταλάκι σόδα
½ κούπα σταφίδες μαύρες
1½ κούπα καρύδια τριμμένα
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη μπλε
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Ζεσταίνω το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνω ένα ταψί Νο. 38 και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
Σε μια λεκάνη, ρίχνω το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ ή λικέρ, το μαχλέπι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με το χέρι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτω τη σόδα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να αφρίσει ελαφρά.
Ρίχνουμε τις σταφίδες και τα τριμμένα καρύδια στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Δεν χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα.

Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς στο ταψί πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου

Προηγούμενο άρθροΡοξάκια φανταστικα…..με καρύδι και άρωμα πορτοκαλιού !!!!!!
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα Φραγκόσυκο Μοναδική