Παραδοσιακό Αρνακι στο φούρνο

Διαφήμιση

Υλικά

2 κιλά αρνίσιο μπούτι κομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
1/2 κουταλια της σουπας ριγανη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1,5 κιλό πατάτες baby

Σάλτσα (κάνει 2 έως 2 1/2 φλιτζάνια) το φτιαχνεται προεραιτικά
2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 1/2 κουταλιες της σούπας απλό αλεύρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C/180°C με αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί. Τοποθετούμε το αρνί στο ταψί.
Συνδυάστε το λάδι, το δεντρολίβανο την ρίγανη και το σκόρδο σε ένα μπολ. Τρίψτε το μισό μείγμα λαδιού πάνω από το αρνί. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Διαφήμιση


Βήμα 2
Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C/160°C με αέρα. Ψήνετε αρνί, αλείφοντας με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού κάθε 20 λεπτά, για 1 ώρα 15 λεπτά για μέτριο ή μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Προσθέστε τις πατάτες στο ταψί για τα τελευταία 40 λεπτά, γυρίζοντας τες στα μισά του ψησίματος.

Διαφήμιση

Βήμα 3
Βγάζουμε το αρνί από το φούρνο. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Σταθείτε για 10 λεπτά. Κόβω. Σερβίρουμε με πατάτες.

Για την σάλτσα
Μεταφέρετε το κρέας (και τυχόν λαχανικά) σε ένα πιάτο για να ξεκουραστεί.

Συνδυάστε το ζωμό και το κρασί σε μια κανάτα.
Βγάλτε το λίπος από το ταψί, και βάλτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμούς και λίπος στο τηγάνι.
Τοποθετήστε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για 1 με 2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να κάνει φυσαλίδες
και να γίνει χρυσαφί. Προσθέστε χυμούς από το κρέας που ξεκουράζεται. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα του ζωμού στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μαγειρέψτε, για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση