Συστατικά
Για τη σάλτσα:
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά 
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
40 ml κόκκινο κρασί
5 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
5-6 κομμάτια γαρύφαλλου
5-6 κομμάτια μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ξηρό φύλλο δάφνης
Για την κρέμα:
500 γραμμάρια γάλα
400 γραμμάρια ελαφριά κρέμα γάλακτος 15% λίπαρα
200 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγα
50 γραμμάρια Κεφαλοτύρι τυρί τριμμένο – λίγο επιπλέον για προσθήκη από πάνω
αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά:
350 γραμμάρια Μακαρόνια για το Παστίτσιο
50 γραμμάρια κεφαλλοτύρι τυρί τριμμένο

Οδηγίες
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα .
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το κιμά. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα, σπάστε το κιμά. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν πλήρως οι χυμοί του κρέατος.
Ρίξτε το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί επίσης.

 Ανακατέψτε τον ντοματοπελτέ, τριμμένη ντομάτα, γαρύφαλλα, μπαχάρι, φύλλα δάφνης και κανέλα.
Ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας εντελώς. Μειώστε τη φωτιά στη μέση και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Παίρνει περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, κάντε την κρέμα.
Για την κρέμα:
Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης προσθέστε τα 100 από τα 200 γραμμάρια γάλακτος. Ανακατέψτε μαζί με το αλεύρι για να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια γάλακτος και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα 500 γραμμάρια γάλακτος μαζί με τα 400 γραμμάρια κρέμας. Θερμάνετε σε μέση – υψηλή φωτιά.
Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού (πριν αρχίσει να βράζει) ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η κρέμα ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει.
Ρίξτε και ανακατέψτε τα αυγά και το τριμμένο τυρί. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ένα τσίμπημα του μοσχοκάρυδο.
Για τα ζυμαρικά:
Κόψτε τα ζυμαρικά στη μέση και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και κρυώστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Αφήστε να στραγγιστούν καλά.
Συναρμολόγηση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C .
Σε ένα ταψί ψησίματος  38×25 cm προσθέστε 2/3 του ζυμαρικού. Πασπαλίστε λίγο τυρί στην κορυφή.
Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα στο επάνω μέρος (αν η σάλτσα σας δεν είναι αρκετά παχύρρευστη, χρησιμοποιήστε τρυπητη κουτάλα για να το κάνετε). Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί (για τα ζυμαρικά) από πάνω.


Συνεχίστε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά.


Προσθέστε την κρέμα ομοιόμορφα στο τέλος και προσθέστε μια γενναιόδωρη επικάλυψη τριμμένου τυριού στην κορυφή της κρέμας.


Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Ή μέχρι που η κρέμα φαίνεται αρκετά σταθερή, με ωραία χρυσή κρούστα στην κορυφή.
Αφήστε τον Παστίτσιο να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψετε και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Real Greek Recipes logo

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένο Κέικ με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΑρνάκι Κατσαρόλας με μελιτζάνες…