Πατατοκεφτέδες [Νηστίσιμο]

Advertisement

Συνταγή Helen Dimi

Υλικά :

3-4 μέτριες πατάτες
1/2 κουτάκι μπύρα
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο και 2 άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
Αλάτι πιπέρι κατά προσέγγιση
4-5 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι ή αλεύρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο για την γέμιση και επιπλέον για τον φούρνο ή το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Σε σκεύος για να ζυμώσουμε τα υλικά μας βάζουμε την πολτοποιημένη και περασμένη από το multi πατάτα, την μπύρα, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, τον άνηθο το σκόρδο, αλάτι πιπέρι κατά προσέγγιση, σιμιγδάλι ή αλεύρι, ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε κι αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθουμε τους κεφτέδες με λαδωμένα χέρια τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα τους ψεκάζουμε με το λάδι, και τους ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά έως να ροδίσουν.
Εναλλακτικά τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Στην σύνθεση του πιάτου γαρνίρουμε με μαρούλι.
Καλή επιτυχία!

Advertisement