Διαφήμιση

Κανταϊφι! Το πιο απλό και πιο νόστιμο σροπιαστό γλυκάκι!
Απαραίτητη παρουσία ανάμεσα στα γλυκά μας, αξεπέραστα νόστιμο, φτιαγμένο μόνο με αγνά υλικά : καλό βουτυράκι, καρυδάκια νέας εσοδείας και μπόλικο σιροπάκι! Σε μια δική μου παραλλαγή, με μια μικρή  … τσαχπινιά στην γέμιση!

Περγαμηνο καταιφι.

Χρειαστηκαμε:

700 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο
Μισό κουτί εβαπορέ αδιάλυτο
Βανίλια
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Μισό κιλό φύλλο για Κανταΐφι

Διαφήμιση

Αρχίζουμε με τα σιρόπια.
Βράζουμε για λίγα λεπτά το μείγμα με τα τρία είδη του γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Στo τέλος βάζουμε τη βανίλια. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και νερό ζεστό. Βάζουμε ένα ξυλάκι Κανέλα. Μολις αρχίσει να κάνει φουσκάλες το σβήνουμε και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

Σε πυρεξ βάζουμε κομματάκια Αγελαδινό βούτυρο,οσα περίπου τα κομμάτια του Κανταϊφιού που θα φτιάξουμε. Έμενα σήμερα με μισό κιλό φύλλο βγήκαν 12 κομμάτια.

Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου και υπολογίζουμε πάχος 3 δάχτυλα σε πλάτος. Το τυλίγουμε στα δάχτυλα μας όπως μαζεύουμε μαλλί,με κενό στη μέση , γίνεται σαν φωλίτσα. Όταν τυλιχτούν ολα, κόβουμε πάλι κομματάκια βούτυρο και τα βάζουμε στο κέντρο κάθε φωλίτσας, μαζί με ενα ολόκληρο αμύγδαλο για στολίδι.
Το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσαφισει.
Όταν βγει από το φούρνο,αμέσως περιχύνουμε στο κέντρο κάθε φωλίτσας το μείγμα του γάλακτος. Περιμένουμε λιγο να απορροφηθεί και συνεχίζουμε το ίδιο με το σιρόπι ζάχαρης-νερου.

Όταν κρυώσει το σερβίρουμε όπως είναι η μαζί με παγωτό βανίλια,καιμακι η ότι άλλη γεύση σας αρέσει.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Maria Rouvitsa Kouzinoglou 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση