Υλικά:
Ζύμη:
300-310 γρ αλεύρι
150 ml ζεστό γάλα ή νερό
10 γρ μαγιά νωπή (ή 3…4 γρ ξερή)
1 κ.γ. ζάχαρη (20 γρ.)
1/2 κουτ.γλ αλάτι
1 μικρό αυγό (40 γρ.)
35 γρ βούτυρο, μαλακό
Γέμιση:
6 βραστά αυγά
μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (80…100 γρ.)
1/2 κ.γ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
+ αυγό και 1/2 κ.γ. γάλα για το άλειμμα πίτας.
Εκτέλεση
Ρίχνω τη μαγια και την ζαχαρη σε χλιαρό γάλα, διαλύω τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτω το αυγό, ανακατεύω καλά
Προσθέτω αλεύρι και αλάτι, ζυμώνω τη ζύμη να μην κολάει πολύ μπολ
Ρίχνω και το βούτυρο, όταν ενσωματωθεί λίγο το βούτυρο το βάζετε στο τραπέζι και ζυμώνετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει λεία
και ελαστική η ζύμη ο συνολικός χρόνος για το ζύμωμα της ζύμης ήταν 7 λεπτά, μπορείτε να τη ζυμώσετε σε μίξερ βάσης με την ίδια σειρά,
θα πρέπει να προσθέσετε λάδι στο τέλος
Βάζετε την τελική ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ σκεπάζετε και αφηνετε τη ζύμη για έξι ώρες για να φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε τ αυγά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σωταρουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά
Προσθετουμε τα κρεμμυδακια στα ψιλοκομμένα αυγά μαζί με το λάδι απο το τηγανι ώστε η γέμιση να γίνει πιο ζουμερή και αλάτι και το μαύρο
πιπέρι. Χωρίζουμε την ζυμη σε 12 μέρη και θα είναι 46 48 γρ το καθένα θα βρουν 12 πίτες και τα κομμάτια τα σκεβαζουμε και αφήνονται να
ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Το τραπέζι πασπαλίζεται ελαφρά με το αλεύρι, ανοιγουμε καθε ζυμαρακι σε ενα φυλλο σαν πιατακι καφε βαζουμε μια 1 κσ γεμιση και
και τσιμπάω τις άκρες να κλεισει η ζύμη , λειαίνω τη ραφή και την πιέζω να γίνει πιο επίπεδη
Τις πίτες τις βάζω σε ταψί καλυμμένο με λαδοκολα σε απόσταση μεταξύ τους και τα σκεπαζω και αφήνω για 30-40 λεπτά
Προθερμαίνω το φούρνο
Σε μπολακακι ανακατευω το γαλα με αυγο και αλλειφουμε τις πίτες
Πρέπει να ψήσετε τις πίτες στους 220 °C – 15…17 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του φούρνου.