Δείτε το βίντεο και μετά υπάρχει και η συνταγή

Υλικά

400 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο
50 γρ. ινδοκάρυδο

Για την κρέμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη 4 αβγά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ Χυμό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη 500 ml νερό
1 ξύλο κανέλας Χυμό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία του καταΐφι:
Ανοίγουμε το καταΐφι για να αφρατέψουν οι ίνες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καταΐφι πρώτα με το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά
Απλώνουμε πρωτα το μισο μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο το πιεζουμε και μετα το αλλο μισο και το πιεζουμε με την ραχη ενός κουταλιου
και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προετοιμασία της κρέμας:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη ανακατευω μετα το γιαουρτι, τα αυγά χτυπημενα, το baking powder, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
και το αλάτι.

Συναρμολόγηση:
Αφού κρυώσει το καταΐφι, το ανοιγουμε ελαφρά με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και να εισχωρήσει η κρεμα μεσα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το καταΐφι και πιεζουμε να βραχει όλο το καταιφι.
Ψήνουμε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180°C.

Προετοιμασία του σιροπιού:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού για περίπου 10 λεπτά.

Σιρόπιασμα:
Αφού βγει η πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι πριν την σερβίρουμε.
Διακοσμουμε με λιγο ινδοκαρυδο

Συμβουλές:

Για ένα πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού.
Αν θέλετε μια πιο γλυκιά πορτοκαλόπιτα, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι.
Μπορείτε να γαρνίρετε την πορτοκαλόπιτα με κανέλα σε σκόνη ή με φρέσκια μέντα.