Πρασοτυρο-κεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

3-5 πράσα ψιλοκομμένα
220 γρ Τυρι φέτα η άλλο τυρί που μας αρέσει
1 φλ τσ.γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 κ.σ.γεματη βούτυρο ή λάδι
Αλάτι, πιπέρι
1κγ μάγια ξερή, λίγη ζαχαρη
Αλεύρι 2-3 φλ τσ. περίπου, ίσως παραπάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα (όχι πράσινα φύλλα)

Xτυπάμε το αυγο,προσθέτουμε το γάλα, την μάγια,ζάχαρη,βούτυρο αλάτι πιπέρι. Ανακατεύουμε.προσθετουμε το αλεύρι σιγά σιγά,μέχρι να γίνει ένας αρκετά παχυρευστος
Χυλός. Προσθετουμε τα πράσα και το τυρί και αφηνουμε να φουσκώσει 1 ώρα

Τηγανιζουμε ρίχνοντας κουταλιές του χυλου στο τηγανι(μπόλικο λάδι).

ΠΗΓΗ: Ελπι Τσακλιδου-ΜαχαιραΤί θα μαγειρέψω (πάλι) σήμερα;

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στον φούρνο με μπεσαμελ!
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με μανιτάρια και κρασί