Υλικά
Για τη ζύμη:
2 ποτηρια καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλο Αλεύρι
Για τη γέμιση:
1 ποτηρι καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Για το σιρόπι:
3 ποτηρια νερό
3 & 1/2 ποτηρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 βανίλια
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα ανοίγουμε ελαφρά με τα δάχτυλα.
Βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα μισό φεγγάρι.
Τοποθετούμε τα σαλιάρια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 5-7 λεπτά.
Μόλις βγουν τα σαλιάρια από τον φούρνο, τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι τα γυρίζουμε και απο την αναποδη να τραβηξουν και τα τοποθετούμε σε σχάρα
να στραγγίξουν.
Το σχέδιο είναι προαιρετικό
Η Συνταγή είναι της κας Φωτεινή Ράπτη