Zουμερό ΚΕΙΚ σοκολάτας

Συστατικά

Για το σιρόπι:
• 2 φλιτζάνια γάλα
• 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι σκόνη κακάου
• ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους στιγμιαίου καφέ
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τα Υγρά Συστατικά:
• 220 γρ πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
• ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους στιγμιαίου καφέ
• 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τα ξηρά συστατικά:
• 2 και ½ φλιτζάνια (315 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φλιτζάνι (30 γραμμάρια) σκόνης κακάο
• 1 κουταλιά της σούπας μπεικιν
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γαρνιτούρα:
• Παγωτο ΒΑΝΙΛΙΑ
• Σπιτική σαντιγί
• Ξηρούς καρπούς τριμμένους

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Κάνετε το σιρόπι συνδυάζοντας όλα τα συστατικά (εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας) σε μια μικρή κατσαρόλα. Συνεχίστε να τα χτυπάτε μέχρι το μίγμα να έρθει σε βρασμό.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε κατά μέρος για να κρυώσει εντελώς.
Κάντε το κέικ:
• Συνδυάστε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και χτυπήστε μαζί. Περάστε τα μέσα από ένα κόσκινο σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
• Συνδυάστε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα ξηρά υλικά σε 3-4 παρτίδες και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί όλο το αλεύρι.

Φροντίστε να μην τα παραχτυπήσετε έτσι ώστε η τούρτα να είναι ωραία και ελαφριά.
• Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 έως 30 εκ.
• Ψήστε στον κεντρικό ράφι του φούρνου για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει μπει στο κέντρο του κέικ.
• Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο, κόψτε σε κομμάτια σερβιρίσματος και καρφώστε μια οδοντογλυφίδα.
• Ρίξτε όλο το σιρόπι πάνω από το κέικ.
• Αφήστε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι τοποθετώντας το σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Διαφορετικά μετά το σερβίρισμα θα προκαλέσει το συμπύκνωμα του σιροπιού 
στο κάτω μέρος αφήνοντας το πάνω μισό του κέικ στεγνό.
Σερβίρετε το κέικ με μια κούπα κρέμας και μερικούς ξηρούς καρπούς.

Καλή Απόλαυση