Σορμπέ Λεμονιού
Υλικά
6 λεμόνια για να λάβετε 250 γρ χυμό και φλούδες
180 νερό
150 ζάχαρη
1 παστεριωμένο ασπράδι αυγού *
Εκτέλεση
Πώς να παστεριώνετε το ασπράδι στο σπίτι:
Σε μπεν μαρί (ένα μπολ που βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι με 2 εκ νερό κι αυτό δεν ακουμπάει το μπολ) σε μέτρια-χαμηλή φωτιά βάζω το ασπράδι μαζί με 1 ΚΣ ζάχαρη ή σιρόπι, τα χτυπάω απαλά με το σύρμα.
Μέσα στο μπολ βάζω και το θερμόμετρο παρακολουθώντας τη θερμοκρασία να φτάσει τους 61*C, για περίπου 3,5 λεπτά.
Τότε το μείγμα έχει γίνει πιο πυκνό, το βγάζω από την εστία και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να κρυώσει και να γίνει μια απαλή μαρέγκα. Έπειτα είναι παστεριωμένο και μπορώ να το χρησιμοποιήσω στη συνταγή.
Πώς να φτιάξετε σορμπέ λεμονιού
Πρώτα από όλα μπορείτε να βράσετε 500ml νερό με 200 γρ ζάχαρη και την φλουδα ακατέργαστου λεμονιού και να το αφήσετε να κρυώσει
Στη συνέχεια στύψτε 6 λεμόνια, προσθέστε το χυμό στο σιρόπι ζάχαρης, φιλτράρετε τα πάντα πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν νημάτια ή ακαθαρσίες
Τέλος προσθέτουμε την μαρεγκα από τ ασπράδια στα υγρά με μια σπάτουλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με αργές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και το αφρώδες μείγμα το βαζουμε σε φόρμα μεταλλικη
Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά από 1 ώρα, ανακατέψτε τα πάντα με ένα ηλεκτρικό σύρμα ή ένα μπλέντερ χειρός για να έχετε ένα λεπτόκοκκο μείγμα χωρίς κρυστάλλους πάγου.
Στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και κάνουμε αυτή τη λειτουργία 2 – 3 φορές μέχρι να έχουμε την κρεμώδη και αφρώδη υφή, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο σώμα και ούτε υγρό ούτε με παγοκρυστάλλους που το κάνει να μοιάζει με γρανίτα.
Στη συνέχεια σερβίρετε αμέσως.
Το σορμπέ λεμονιού σας είναι έτοιμο