Νουτελα Τιραμισού με καρύδα

Συστατικά

250 g Μασκαρπόνε
250 g κρέμα γάλακτος
80 g ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας καρύδα (αλεύρι καρύδας)
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​γάλα
250 σαβαγιαρ κακάο ή βανιλιας αν δεν βρείτε
150 g Nutella®

για τον εμποτισμό των σαβαγιαρ
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας

Παρασκευή

Πρώτα προετοιμάζουμε το υγρό εμποτισμού.
Βάλτε την καρύδα στο ποτήρι με το γάλα, ανακατέψτε και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο
ενώ προετοιμάζετε την κρέμα. Δεν πρόσθεσα ζάχαρη επειδή τα μπισκότα είναι, κατά τη γνώμη μου,
αρκετά γλυκά. Αν προτιμάτε μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

Ας ετοιμάσουμε την κρέμα μασκαρπόνε και καρύδας

Βάλτε τη μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το με ένα πιρούνι για να το μαλακώσει,
προσθέστε την κρέμα γαλακτος, τη βανίλια και κτυπήστε την κρέμα με μιξερ, προσθέτοντας τη ζάχαρη άχνη λίγη κάθε φορά.
Όταν η κρέμα χτυπηθεί καλά, προσθέστε το αλεύρι καρύδας, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
θα παρατηρήσετε ότι η κρέμα θα γίνει αρκετά παχιά και, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα,
μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας πάντα από κάτω προς τα πάνω.

Σουρώνουμε το γάλα για το σιρόπι, το ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο, μουλιάζουμε γρήγορα τα
σαβαγιαρ και από τις δύο πλευρές και τα τοποθετούμε στο κάτω μέρος μια φόρμας.

Ζεσταίνετε την Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για να το κάνετε πιο υγρό (δεν χρειάζεται να είναι ζεστό) και κρατήστε στην άκρη.
Καλύψτε τα σαβαγιαρ με ένα στρώμα κρέμας καρύδας και στη συνέχεια, με ένα κουτάλι, ρίξτε την Nutella σε ένα άλλο στρώμα, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν όλα τα συστατικά, τελειώνοντας με ένα πλούσιο στρώμα κρέμας και Nutella.

Η καρύδα και το Nutella tiramisu είναι έτοιμα, κρατήστε την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να
σερβιριστεί.

Ειναι ελαφρύ και υπέροχο

Σημείωση: Εάν έχετε χρόνο, ετοιμάστε το σιρόπι γάλακτος με καρύδα  την προηγούμενη μέρα, θα έχει καλύτερη γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι γάλακτος με γλυκό καφέ, λικέρ καρύδας ή σοκολάτα, λογικά δεν θα μπορείτε πλέον να το σερβίρετε σε παιδιά.

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/

Προηγούμενο άρθροΨητές ντομάτες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα….η Νοστιμιά της απλότητας
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με πράσα και καρότα κοκκινιστό