Ανακαλύψτε μια απλή και γρήγορη συνταγή για μια λαχταριστή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, που η μητέρα μου(της κας Χρυσουλα Βιερου), με τις μικρασιατικές της ρίζες, αποκαλούσε “τσακλαμάς”.

Υλικά:

750 γρ. σπανάκι (πλυμένο, κομμένο χοντρά και καλά στυμμένο)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 χούφτες πράσο ψιλοκομμένο
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
Πιπέρι
1 καρότο τριμμένο
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι λάδι
Λίγο επιπλέον αλεύρι και λάδι για το ταψί

Εκτέλεση:

Σε ταψάκι βάζουμε σπανάκι (πλυμένο, κομμένο, αλατισμένο, στραγγισμένο). Στο σπανάκι προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, κρεμμύδια ψιλοκομμένα, πράσο ψιλοκομμένο, άνηθο, φέτα τριμμένη, πιπέρι, καρότο τριμμένο, αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά και βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, από πάνω ρίχνουμε λίγο αλεύρι και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού το κόψουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου