Ηπειρώτικη Τυρόπιτα Χωρίς Φυλλο

Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
Μερίδες10

θα χρειαστείτε

500 γρ ‏φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
120 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
1 κιλό ‏αλεύρι
500 ml ‏γάλα

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
2 Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
3 Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
4 Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Πηγή: icookgreek.com

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκό με τα 3 Γάλατα!!
Επόμενο άρθροH Kοτόπιτα του Έκτορα