Στρούντελ βανίλιας

Advertisement

Υλικά

500γρ φύλλα κρούστας πίτας

Επίστρωση Φύλλου
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200 ml λάδι
100 ml σιμιγδαλι
200 ml γιαούρτι
μπέικιν πάουντερ

Για την Κρέμα
1250 ml. γάλα φρέσκο
90 γρ ζάχαρη
50 gr. κόρν φλάουρ
20 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 κάψουλες βανιλλίνης
Ξύσμα λεμονιού

Advertisement

Εκτέλεση

Κρατάμε τα 250 ml. άπό το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει h κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, όχι με το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το λάδι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι. Χωρίζουμε τις κρούστες σε τέσσερα φύλλα.
Στρώνουμε τρεια φύλλα το ένα πάνω από το άλλο και βάζετε 3-4 κουταλιές της επίστρωσης και το 1/4 της πουτιγκας στην στενή πλευρά του φύλλο και στη συνέχεια τυλίξτε το. Απλώστε τα στρούντελ με την υπόλοιπη επικάλυψη ή βούτυρο
και ψήστε στους 180 μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Advertisement