Υλικά:

3 κιλά αλεύρι για τσουρέκι (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
1 κιλό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη
12 αυγά
6 φακελάκια μαγιά των 8 γραμμαρίων
500 γραμμάρια λιωμένο, ζεστό βούτυρο
1 κιλό γάλα
Μαχλέπι
Κανέλα
Μαστίχα
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ζεσταινω το γαλα με την ζαχαρη, τις μαγιες τις διαλυω σε ενα ποτηρι χλιαρό νερο και λιγο αλευρι και την αφηνω να ενεργοποιηθεί
Αφου βαλω τα στερεά στην λεκάνη κανω λακκούβα ρίχνω μαγια ,το γαλα και τα αυγα και με το ζεστο βουτυρο διπλώνω τη ζυμη μου
και φυσικα την αφηνω να φουσκωσει πανω απο δυο ωρες συνηθως!!
Αφού φουσκώσει η ζύμη, πλάσε τα τσουρέκια σου και τοποθέτησέ τα σε ταψί στρωμένο με λαδοκολα.

Άφησέ τα να ξεκουραστούν για άλλα 20-30 λεπτά (Πριν το φουρνίσουμε το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και νερό. )
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου