Συστατικά:

6 αυγά (χωρισμένα ασπραδια – κροκοι)
6 κσ. ζάχαρη
4 κσ. αλεύρι
1 κγ. μαγειρική σόδα
10 κσ. ξηροί καρποί (καρύδι χοντροτριμμένο)
1 κσ. χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

6 κρόκοι αυγών
120 g βούτυρο
125g ζάχαρη άχνη
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την Επικάλυψη
100 g μαύρη σοκολάτα
2 κσ. λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 6 ασπράδια αυγών μετά από λίγο ρίχνουμε την ζάχαρη και φτιάχνουμε μία καταπληκτική μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στην μαρέγκα. Αναμιγνύουμε το χυμό λεμόνι με την σόδα τα ρίχνουμε μέσα στο μειγμα μαρέγκας και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαριζ όλα μαζί. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν.


Ένα τσέρκι 20-25 εκ με αποσπώμενη βάση το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και μέσα αδειάζουμε το μείγμα με τα μαρέγκας με καρύδια.
Το βάσουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το παντεσπάνι οριζόντια σε 3 στρώσεις.


Σε ένα τσέρκι ίδιο με το προηγούμενο βάζουμε το πρώτο κομμάτι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ να κρεμώσει


Σε ένα κατσαρολάκι που βράζει νερο βάζουμε επανω του ένα μπολ που δεν ακουμπάει στο νερό με τους 6 κρόκους των αυγών ρίχνουμε μέσα την άχνη ζάχαρης  βανίλια και ανακατευουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.


Ρίχνουμε μία κουταλιά του μειγματος αυγού μέσα στο βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ να πάρουμε μία ωραία κρέμα.

Στρώνουμε μία κουτάλια της κρέμας στην βάση παντεσπάνι που βάλαμε στο τσέρκι.

Δείτε Επίσης: Κέικ καρυδόπιτα με σοκολάτα

Βάζουμε την δευτερη βάση παντεσπάνι πάνω από την κρέμα και στρώνουμε και αυτή με μια δεύτερη κουταλιά κρέμα. Τέλος βάζουμε και την τρίτη βάση παντεσπάνι από πάνω.
Λιώνουμε την τριμμένη σοκολάτα με μία κουταλιά λάδι και την περιχύνουμε πάνω από την τελευταία βάση παντεσπάνι

και την απλώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προηγούμενο άρθροΗ πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ Μπανάνας με μαρμελάδα