Συστατικά:
Για βάση:
Μπισκότα – 15 έως 20 (χρησιμοποίησα πτι μπερ)
Βούτυρο – λιωμένο 75 γραμμάρια
Για Γεμιση:
Κρέμα Ζαχαρούχου- 1 φλιτζάνι ή ανάλογα με τις ανάγκες (Συνταγή εδώ)
Ώριμες μπανάνες – 2 μεγάλες κομμένες σε φέτες
Χυμός λεμονιού ή χυμός πορτοκαλιού – 2 κουταλιές της σούπας
Κρέμα γάλακτος – 3/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη – 1,5 κουταλιά της σούπας
Βανίλια εκχύλισμα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Για κάλυψη:
Μπάρες σοκολάτας για τρίψιμο από πάνω
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Μέθοδος:
Πάρτε ένα αφαιρούμενο ταψί(τσέρκι) βάσης 15 cm. Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και με ένα κουτάλι ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού ή χυμό πορτοκαλιού.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε να γίνουν σκόνη. Βάλτε με ένα Κουτάλι τη σκόνη σε ένα μπολ.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Περιστρέψτε το στο ταψί, απλώστε το ομοιόμορφα και ανέβει και στις πλευρές του ταψιού.
Βάτε με κουτάλι λίγο κρέμα ζαχαρούχου και απλώστε το.
Τώρα τακτοποιήστε τις μπανάνες και αφήστε τις στην άκρη.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέστε ζάχαρη και βανίλια και κτυπήστε μέχρι να πάρετε σαντιγί που δεν πεφτει από το κουτάλι.
Απλώστε την συνταγί με ένα κουτάλι πάνω στις μπανάνες και απλώστε το ομοιόμορφα.
Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες. Το άφησα μια νύχτα. Αφαιρέστε το και τρίψτε λίγο σοκολάτα πάνω του.
Τώρα αφαιρέστε το τσέρκι και κόψτε το και σερβίρετε.
Κρέμα Ζαχαρούχου: Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 40-50 λεπτά)
Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
ΠΗΓΗ: yummytummyaarthi